Elfde Jèske

 

In het carnavalsseizoen 2003/2004 bestond de Hannusclub elf jaar. De toen uit tien vaste leden bestaande club is met het idee gekomen om ieder jaar een “Elfde Lid” te benoemen. Als volwaardig lid draait – kortweg gezegd- zij/hij een seizoen lang mee met het wel en wee van de Hannusclub.
Door een opvallend in zijn onopvallendheid (speciaal door Mien van Zuylen ontworpen en door Mariken van der Geld geborduurd) Jèske gaat de ‘drager’ een seizoen door het leven.
‘t Elfde Jèske kent niet al te veel verplichtingen, maar zij/hij mag één seizoen lang als een volwaardig lid van de Hannusclub  meepraten én meebeslissen over de scholenoptocht op vrijdag, de Intocht Plus en kinderoptocht op zaterdag.
De Hannusclub biedt ’t Elfde Jèske graag een kijkje in de eigen keuken en staat open voor suggesties. Kortom….. een waardig bestaan voor ’t Elfde Jèske binnen de Hannusclub en zeer zeker ook daarbuiten voor geheel Zandhazendurp in het algemeen.

Inauguratie
Het uitreiken van ’t Jèske gaat elk jaar gepaard met een heuse inauguratie. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden vindt in een informele sfeer de ceremonie plaats.
De volgende coryfeeën hebben, het inmiddels fel begeerde, Elfde Jèske aangetrokken (in chronologische volgorde): Rien van Grunsven, Marc Lammers, Henk Savelkouls, Hans Eijkemans, Bert ter Mors, Albert West, Jo Piels, Cor Swanenberg, Jac Bergmans, Frank van Beers, pastor Jan Renders, Hennie Korten, Jan Timmers, Yvonne Cox, John Sars, René van Gerven en Ben van Schijndel.