Kinderoptocht 2020

Bijzondere Kinderoptocht gaat Intocht Prins vooraf

Als Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Dirk d’n Urste samen met Jeugdprins Tim d’n Tweede en hun hele gevolg zijn intocht doet in Zandhazendurp op zaterdagmiddag 22 februari zullen er ongetwijfeld weer veel zandhazen en zandhazinnen op de been zijn om hen te verwelkomen. Temeer omdat de Hoogheden ieder jaar vooraf worden gegaan door de toekomst van ons durpke: de jeugd van Zandhazendurp.

Terwijl jong en oud zich naar het Driesprongplein begeven om daar alvast in carnavalsstemming te komen, verzamelen zich bij het SJV-gebouw aan de Mimosastraat de deelnemers aan de traditionele kinderoptocht. Een stoet die bol staat van de muziek en die even voor de klok van 14.30 uur van start zal gaan. Het kleurrijke gezelschap trekt via de Nieuwstraat naar de Dorpsstraat en voert rechtstreeks naar De Driesprong.
Meedoen is voor de jeugd elk jaar weer een geweldige ervaring. Het inschrijven (tot 16 jaar) is gratis. Behalve een traktatie en een leuk aandenken doen de deelnemers ook een fantastische ervaring op. Het thema ‘Zandhazendurp al 55 jaore gelukkig mi mekare’ is een mooie uitdaging om de creativiteit op uit te leven. Op aanvraag zijn gratis grote bolderkarren in bruikleen beschikbaar.

Bijzondere openstelling Kinderoptocht

Passend binnen het thema van dit jubileumjaar heeft de organisatie besloten om de Kinderoptocht dit jaar tevens open te stellen voor ouders en grootouders. Daarmee is de kinderoptocht het podium voor de carnavalsvierder om op een carnavaleske manier te laten zien hoe gelukkig men is ‘mi mekare’. Er is een speciale prijscategorie in het leven geroepen voor de origineelste 3-generatie groep.

Speciale jeugdonderscheidingen en buttons voor ouders

Wat de jeugd maakt of laat zien is natuurlijk ook bruikbaar voor de Grote Optocht op zondag. Om deelname aan de Grote Optocht te stimuleren zijn er dit jaar ook weer bijzondere onderscheidingen te verdienen voor de jeugd tot 12 jaar die deelnemen aan de Scholenoptocht op vrijdag, de Kinderoptocht op zaterdag en de Grote Optocht op zondag. Bronzen, zilveren en gouden schildjes die je op je carnavalspak kunt bevestigen als bewijs van een bijzondere verdienste voor het Zandhazendurpse Carnaval. Voor de ouders en/of grootouders zijn er speciale buttons ontworpen als aandenken aan deze ongetwijfeld onvergetelijke middag.

Aanmelden

Aanmelden kan, het liefst per e-mail via kinderoptocht@gmail.com of bij Marcel van de Oetelaar van de organiserende Hannusclub, telefoon 06-53325062 (na 18.30 uur). Meer informatie en een digitaal inschrijfformulier is ook te vinden op de website zandhazendurp.nl. Of klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.