Scholenoptocht 2020

SCHOLENOPTOCHT ZANDHAZENDURP 2020

Op vrijdagmorgen 21 februari zo rond de klok van 9.45 uur trekt er weer een vrolijke en kleurrijke stoet van basisschoolleerlingen door het centrum in Zandhazendurp. Meer dan 1000 leerlingen van maar liefst vijf scholen trekken dan in optocht naar De Kentering om daar gezamenlijk het carnavalsfeest te vieren.

Op initiatief van de Hannusclub en dankzij de medewerking van heel veel vrijwilligers, clubkes, de SJV en leerlingen van de muziekklas van het Rodenborch College, wordt de scholenoptocht alweer voor de zevende keer georganiseerd. Elke deelnemende basisschool legt eerst een eigen route af om vervolgens te verzamelen in de Striensestraat. Van daar uit gaat het gezamenlijk via de Hortensiastraat, Nieuwstraat, de Dorpsstraat, over het Driesprongplein richting De Kentering waar het feestgedruis in alle hevigheid kan losbarsten. DJ’s en muziekclubkes zorgen voor de muzikale noot. Voor en door kinderen zijn er allerlei leuke bezigheden.
Natuurlijk zullen Prins Dirk d’n Urste met adjudant Ton, Jeugdprins Tim d’n Tweede met aan zijn rechterhand adjudant Daan en ceremoniemeester Roel niet ontbreken op dit feest.

Voor de aan de scholenoptocht deelnemende basisschoolleerlingen zou het natuurlijk leuk zijn wanneer zoveel mogelijk ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes langs de route een plaatsje zoeken om alle carnavaleske bouwsels en versieringen te bewonderen. De zalen in de Kentering zijn uitsluitend toegankelijk voor de leerlingen, leerkrachten en de begeleid(st)ers.

Muzikanten gezocht

Net als ieder jaar is de organisatie nog op zoek naar muzikanten die mee willen lopen in deze optocht. Bespeel jij een instrument dat in een carnavalsclub past en ben je op 21 februari beschikbaar tussen 8.45 uur en 10.15 uur? Dan zijn wij op zoek naar jou! Enkele eenvoudige nummers worden om 8.45 uur ingestudeerd om vervolgens de jeugd tijdens hun optocht muzikaal te begeleiden. Doe je mee? Mail dan naar info@hannusclub.nl of neem contact op met Ton van de Liefvoort via info@bende-gek.nl